Tänapäeval räägitakse vaimsetes ringkondades palju sellest, kuidas raha on energia ja seda saab enda ellu tõmmata suhtudes rahasse positiivselt. See tähendab, et isegi kui Sul ei ole majanduslikult hea seis, siis Sa mõtled, et Sul on palju raha, oled avatud võimalustele ja raha lihtsalt leiab tee Sinuni. Kuidas? See polevatki oluline, tähtis on säilitada usk. Mis saab siis, kui see ikkagi ei tööta? Siinkohal on varmad appi tõttama meie selgeltnägijad, kes teevad Sulle imelisi raha rituaale, mille tulemusena võidki olla järgmise aasta Äripäeva rikaste edetabelis. Mis Sa arvad, kas reaalne maailm tõesti töötab selliselt? Kas raha on võimalik maagiliselt enda ellu tõmmata?

Ma tean, et on inimesi, kes sellesse siiralt usuvad, sest neid on õpetatud nii mõtlema vaimsete õpetajate või selgeltnägijate poolt. Kui Sa arvad, et nende silmad avanevad hetkel, mil positiivne suhtumine rahasse ei toogi nende hoovi kaua oodatud rikkuseid, siis Sa eksid, sest vaimsetes ringkondades leitakse sellele alati põhjendus. Kas ei olnud inimese soov piisavalt tugev, et raha enda ellu tõmmata või vastupidi oli see nii suur, et rahahunnik ehmus sootuks ning keeldus inimese hoovi peale tulemast. Nagu öeldakse, rumal on ju see, kes vabandust ei leia.

Nii võiks mõelda, et raha on väga pirtsakas ega tea ise ka, kelle juurde ja miks ta tahab minna. Tegelikult on raha lihtsalt maksevahend ilma igasuguse maagiata. Raha enda ellu tõmbamiseks on vaja TEGUTSEDA, mitte oodata ja mõelda mõttes rikkuseid kokku. Ära saa valesti aru, ma ei ütle, et positiivne suhtumine rahasse või elusse oleks halb või kasutu. Ei ole, aga ega see Sulle rikkuseid ka kokku ei too. Positiivne mõtlemine hoiab Sind vaimse tervise poole pealt paremas seisus ning annab ehk energiatki juurde, et märgata elus rohkem võimalusi, aga see ei tähenda seda, et kogu maailma raha võtab piltlikult öeldes jalad selga ning hakkab Sinu kodu jalutama.

Ka ei ela me kuskil muinasjutumaal, kus istutad „ maagilise” seemne mulda ja enda üllatuseks märkad, kuidas seemnest sirgub sõna otseses mõttes rahapuu. Mõtle, kui need maagiad töötaksid, kas meil maailmas oleks üldse inimesi, kes elaksid vaesuse piiril? Miks nad tahavad seal elada, kui nii lihtne on raha maagiliselt enda ellu tõmmata?

Kui Sinagi oled üks neist inimestest, kes on proovinud maagiliselt raha enda ellu tõmmata, aga järjepidevalt ebaõnnestunud, siis mul on Sulle uudis. Asi ei ole Sinus, vaid maailm töötab lihtsalt natuke teistmoodi. Sellest vaimsed ringkonnad muidugi vaikivad ja tead miks? Nad ei saaks siis ju ise enam „maagiliselt” Sinu arvelt enda ellu raha tõmmata. Sa küsid, kuidas Sinu arvelt raha teenitakse? Näiteks koolitustega, mis lubavad Sulle kolme päevaga õpetada maagilisi raha ellu tõmbamise kunste või rituaalidega, mida selgeltnägijad vaevalt tasuta jagavad, kui otsustad neilt minna „abi” paluma.

Raha saab enda ellu tõmmata küll, aga mitte maagiliselt. Selge on see, et raha omamiseks, peab tegutsema. Kui Sul ei ole sissetulekuallikaid, siis mõtle nii positiivselt kui tahad, aga ma võin garanteerida, et ainult positiivse mõtlemisega raha Sinu teele ei jõua. Majanduslikult heal järjel inimesed ei ole seal, kus nad on, seepärast, et nad suhtuvad rahasse positiivselt, vaid nad tegutsevad. Neil on olemas sissetulekuallikad ning hea rahaline käitumine. Tegelikult ei ole raha omamine keeruline. See eeldab lihtsalt, et inimene kulutab raha vähem, kui ta teenib. See eeldab, et inimene ei ela üle oma võimete, vaid ikka alla. Raha, mis jääb sissetulekust üle, tuleb panna omakorda raha teenima. Kuidas seda teha? Investeerides, kas aktsiatesse või kinnisvarasse, mis on kellelegi parasjagu rohkem meelt mööda.

Keda huvitab rohkem raha enda ellu tõmbamine, vähem maagilisemat teed pidi, sellel soovitan lugeda nii Jaak Roosaare kui ka Kristi Saare blogi.

Lõpetuseks, George Bernard Shaw on öelnud: „Meil pole rohkem õigust tarbida õnne, ise seda loomata, kui tarbida rikkust, ise seda loomata.” Me kõik oleme ise enda elu loojad. Ära lase end petta raha maagiatest, millel puudub seos reaalse eluga. Selle asemel, et kinkida oma raha kellelegi, kes lubab Sulle kokku rahamägesid maagia näol. Pane see raha hoopis uut raha teenima vähem maagilisel moel – investeerides. Nii oledki lõpuks see, kes on ise oma rikkuse looja. Seda Sa tegelikult ju soovidki – olla rahaliselt vaba.